איך מתגברים על הדחף לנשנש בשעות הקשות?
1. אכילה מסודרת
הקפידי לאכול במהלך היום כל מספר שעות, כך תגיעי פחות רעבה לשעות אחר- הצהריים.
2. הקפידי לשתות מספיק נוזלים
לעתים אנחנו נוטים לתרגם תחושת צמא לתחושת רעב, ולכן מעלים את הצריכה הקלורית היומית שלנו.
קחי אתך בקבוק ומלאי אותו כל פעם שהוא מסתיים, או שימי תזכורות בפלאפון.
3. שתייה חמה
נסי לשתות שתייה חמה כמו תה או חליטת צמחים כאשר מגיעות שעות אחר הצהריים.
השתייה החמה מרגיעה ויכולה לסייע בהפחתת הצורך לאכול.
4. הכנה מראש
חפשי מתכונים פשוטים ומהירים להכנה של מזון מזין והכיני מראש כמויות גדולות – כך לא תצטרכי לעמוד כל יום במטבח.
מרקים, פשטידות ואפילו סלט כרוב וגזר יכולים להחזיק מספר ימים במקרר.
5. הקפיאי
ניתן לחלק למנות את מה שאת מכינה, להקפיא ולהוציא בכל פעם שאת רוצה.
6. אכלי ליד שולחן ובלי הסחות דעת
כך תהיי מרוכזת במה שאתם אוכלת.
מחקרים מראים כי אכילה בהיסח דעת או במקביל לפעולה נוספת מביאה לאכילת יתר וצריכה קלורית גבוהה יותר במהלך היום.
7. "לא מכניסים אוייבים לבית"
ברגע שיש בארונות המטבח פיתויים, כגון: עוגות, עוגיות, וופלים, בייגלה, וכ'ו, הפיתוי הוא גדול לגשת ולקחת, לרוב זה מתוך שעמום או עצלות להכין דבר בריא ומשביע יותר.
לכן מראש לא להכניס לתוך הבית את הנשנושים הנ"ל.
הכנתי לכן בונוס במתנה
מתכונים קלים ומשביעים כדי לא "ליפול" על הנישנושים
מרק עדשים כתומות – זמן הכנה ובישול – 15 דקות
מרכיבים:
• 3 שיני שום כתושות
• כף שמן זית/קנולה
• 500 גרם עדשים כתומות
• 8 כוסות מים
• מלח, פלפל, כמון
• פטרוזיליה/כוסברה (לא חובה)
אופן ההכנה:
1. מטגנים את שיני השום בכף שמן זית/קנולה.
זהירות! שום שרוף נותן טעם מר.
2. מוסיפים את העדשים והמים.
3. מתבלים במלח, פלפל וכמון לפי הטעם.
4. מרתיחים ומעבירים לאש בינונית לרבע שעה של בישול. במידה והמרק מסמיך- ניתן להוסיף עוד מים.
5. בסוף הבישול ניתן להוסיף עלים של פטרוזיליה או כוסברה.
פשטידת "איזה ירקות שיש במקפיא"
זמן הכנה- 10 דקות
מרכיבים:
• שקית ירקות קפואים (800 גרם) – ברוקולי/כרובית/לקט ירקות
• 4 כפות שטוחות של מיונז דל קלוריות
• 4 ביצים
• מלח ופלפל
אופן ההכנה:
1. מפשירים את הירקות הקפואים (ניתן לשים לחמש דקות במיקרוגל אם לא מספיקים להפשיר מראש). ניתן לקצוץ את הירקות.
2. מערבבים את הירקות עם הביצים והמיונז דל הקלוריות.
3. מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
4. אופים כ-30-45 דקות ב-180 מעלות.
מאפינס תירס וגבינה
זמן הכנה – 10 דקות, זמן אפייה – 30 דקות
מרכיבים:
• 1 קופסת תירס
• 250 גרם גבינה לבנה 5%
• 3 ביצים
• 3 כפות קמח מלא
• 1/2 שקית אבקת אפייה
• מלח ופלפל
אופן ההכנה:
1. מערבבים את כל החומרים וממלאים תבניות מאפינס.
2. אופים כ-30 דקות (או עד שמזהיב) ב-180 מעלות.
בהצלחה.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ואם את מתקשה להתחיל לבד בתהליך הירידה במשקל.
גיליתי שישנה שיטה בדוקה שמאפשרת לך לרדת במשקל!
זאת לא דיאטה של ספירת קלוריות………
וזה לא דורש ממך שתאכלי כל היום חסה ומלפפונים ??
וזה לא דורש ממך לעשות פעילות גופנית?♀️⛹️♀️
מאות נשים הצליחו לרדת במשקל בשיטה הזאת
את רוצה לדעת מהי השיטה❓
את מוזמנת לשלוח וואטסאפ
או להתקשר 0537778788
באהבה,
צליל אסולין
פריחת השלווה