טיפול בקנדידה
פטריית הקנדידה חיה בגופנו, בדרך כלל, בשלווה ובשקט. היא לא מורגשת והימצאותה לא באה לידי ביטוי בכל צורה שהיא בדרך כלל במהלך חיינו. יחד עם זאת, לפתע, ובשל כמה שינויים קטנים בחיים, היא עשויה לפרוץ ולטלטל את חיינו מהקצה אל הקצה. כאשר היא פורצת היא לא נעימה כלל, והסבל כמו גם תחושת אי הנוחות הנלווים לכך משפיעות רבות על איכות החיים ועל התחושה האישית של הסובלים ממנה. טיפול בקנדידה ניתן עם זיהוי תסמינים מסוימים, המצביעים על הימצאותה ועל התפרצותה, ופעמים רבות, וכפי שמקובל יכול, יכול להתבסס על רכיבים טבעיים הידועים בסגולותיהם הרבות.
באילו מקרים יידרש טיפול בקנדידה?
טיפול בקנדידה, וכפי שקורה במצבים בריאותיים אחרים הקשורים אל הגוף שלנו, יידרש כאשר מזהים אותה, כלומר, כאשר מזהים תופעות שונות המצביעות על כך, תופעות שבחלקן כלל לא נעימות. יחד עם זאת, חלק מהתופעות הללו יכולות להצביע על בעיית בריאות אחרת, כך שחשוב מאד, אם יש חשש שאכן מדובר בקנדידה, לבצע אבחון מקיף אצל הרופא ולזהות את מקור הבעיה. רק כך ניתן יהיה להתאים את הטיפול המתאים ולסייע בהעלמת התסמינים.
למוצר המטפל בקנדידה במעיים לחצו כאן
מה חשוב לדעת על קנדידה ומהן הסיבות להתפרצותה?
בגופנו ישנם כמה מינים של קנדידה, כשהנפוץ מבין השלושה הוא קנדידה אלביקנס. במקרים בהם נפגעת מערכת החיסון שלנו וכך גם פלורת החיידקים הידידותיים שנמצאים במעיים, פורצת הקנדידה ומתחילה להתפשט ולהתרבות. אם היא איננה מטופלת כראוי היא עשויה להמשיך לצמוח ואפילו לחדור ישירות אל זרם הדף ואף להגיע אל איברים אחרים בגופנו, כמו הנרתיק, דרכי השתן, האוזניים וגם הציפורניים. הצד האופטימי שבסיפור הוא שאותם חיידקים טובים, שנמצאים במעיים שלנו, עובדים בשיתוף פעולה עם מערכת החיסון ובכל מונעים מאותה קנדידה, שחיה בגופנו באופן קבוע, להתפרץ ולהתפשט. פטריית הקנדידה, במצב תקין, נשארת ברמות נמוכות במערכת העיכול שלנו, בפה, בנרתיק וגם על העור, אך כאשר מופר האיזון החיידקי בגוף או כאשר, כאמור, נחלשת מערכת החיסון, אותה קנדידה יכולה להפוך בן רגע לבעיה רצינות.
הסיבות להופעת קנדידה ולפנייה לשם קבלת טיפול בקנדידה יכולות להיות רבות. לעיתים היא מתפרצת בשל שימוש באנטיביוטיקה, הידועה ככזו הפוגעת באותו איזון חשוב שבפלורת אותם חיידקים פרויביוטיים שנמצאים במעי, לעיתים מדובר בתזונה עתירת סוכר, אלכוהול ופחמימות שמהם ניזונה הפטרייה והם מעודדים את שגשוגה, לעיתים שימוש בגלולות למניעת הריון, לעיתים סטרואידים, סוכרת וגם מצבים של סטרס שיכולים לעודד את התפרצותה.
למוצר המטפל בקנדידה בלשון לחצו כאן
אילו תסמינים מעידים על קנדידה?
יש כמה וכמה תסמינים שיכולים להעיד על קנדידה, אך יש לזכור, וכפי שצוין מעלה, שיתכן ויופיעו בשל בעיה בריאותית אחרת. בכל מקרה, כדי לאבחן בסופו של דבר את הבעיה תידרש בדיקת דם ייחודית, אך גם תשאול נכון על ידי רופא המשפחה יכול לזהות את קיומה. אחד התסמינים הבולטים במקרים של קנדידה הוא מצוקה במעיים. תחושת נפיחות מתמשכת, שלשולים, עצירות, התכווצויות בבטן וגם תסמונת המעי הרגיל יכולים לרמוז על כך.
עייפות כרונית או תחושת תשישות באופן קבוע, ובלי קשר למספר השעות שישנים בכל לילה או לפעילות שאותה עושים, היא אחד המצבים הנפוצים במקרים כאלה, כאשר לרוב יהיו מלווים לכך תסמינים נוספים, כמו כאב בגרון, כאבי ראש, קשיים בזיכרון וגם כאבי מפרקים. אנשים הסובלים מקנדידה מדווחים לא פעם על תחושת חרדה, עצבנות רבה, דיכאון וגם תנודות במצב הרוח שלעיתים הם תסמין מובהק להתפרצות הקנדידה. גם צורך עז מאד לאכול אוכל מתוק, לאכול פחמימות ולצרוך אלכוהול יכולים לרמוז לזה, שכן אלה מהווים עבור פטריית הקנדידה את המזון החיוני להתפשטותה. תסמינים נוספים נפוצים הם פריחות וזיהומים פטרייתיים בציפורניים, זיהומים חוזרים בדרכי השתן ובנרתיק וגם זיהום פסוריאזיס.
אילו טיפולים מוצעים והאם טיפול טבעי יכול לעזור?
טיפול בקנדידה כיום יהיה לרוב משולב ויתבסס על כמה שיטות טיפול. בדרך כלל יומלץ לסובלים מכך לקבל טיפול תרופתי, לשנות את התזונה ולהתאים אותה כך שתעזור למנוע את התפרצות והתפשטות הקנדידה וכן צריכה של פרוביוטיקה. הפרוביוטיקה ידועה ככזו המסייעת בצמצום התפשטות הקנדידה ובחיזוק הגוף, על מנת שיוכל להתמודד איתה בהצלחה. על פי מחקרים שבוצעו, נמצא כי נדרשים שני זנים של חיידקים ידידותיים, כמו ביפידופילוס ולקטובצילוס, הנלחמים בה בהצלחה. תזונה, כאמור, היא דרך נוספת להתמודד עם הבעיה ולעזור במיגורה של הפטרייה. במקרים כאלה חשוב להקפיד בתפריט היומי לשלב דגנים מלאים, כמו שיבולת שועל, אורז מלא וקינואה, ירקות שעוזרים לשמור על פעילות מעיים תקינה, דגים וגם בשר שאיננו מעובד, מים שחשוב להרבות בהם, שכן הם גם עוזרים לשמור על פעילות המעיים, גם עוזרים לשמור על המשקל וגם מסייעים על שמירתו של האיזון הרגשי שלנו. באשר לתוספי תזונה, כאן נכנסים לרשימה שמן אורנו, הנחשב כפרוביוטיקה חזקה מאד בטבע וגם פלורידקס שעוזר להתמודד עם מקרים של אי נוחות ביטנית ובטן נפוחה.
אם אתם סובלים מקנדידה, אצלנו, בפריחת השלווה, תמצאו טיפול טבעי לקנדידה שיעזור לכם לשלוט ולמגר את התופעה ולמנוע את כל התסמינים הלא נעימים, הנלווים לה.
טיפול קנדידה במערכת העיכול כאן
טיפול קנדידה בלשון כאן
טיפול קנדידה בנרתיק כאן