blog, בלוג בריאות, מתכונים בריאים ודיאטטיים

מתכונים בריאים וטעימים לפסח

פסח הוא חג עמוס קלוריות רעיונות למתכונים איך להפוך אותו לבריא ודיאטטי יותר כדי שהוא יהיה גם טעים! 

סלמון ברוטב בלסמי
מרכיבים:
• 6 חתיכות של סלמון במשקל 150 גר’ כל אחת
• 1/3 כוס חומץ בלסמי
• 4 שיני שום קצוצות
• 1 כף יין לבן
• 1 כף דבש
• כף שמן
• ענף רוזמרין
• מלח ופלפל

אופן ההכנה:

• מחממים תנור ל- 200 מעלות.

• מחממים סיר קטן עם כף שמן כשהסיר חם, מוסיפים את השום הקצוץ תוך ערבוב 2 דקות, עד שהשום רך מוסיפים כף יין לבן, כף דבש, 1/3 כוס חומץ בלסמי, ומערבבים היטב, עד שהרוטב מסמיך מעט – כ- 3 דקות  מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם, ומחלקים את הרוטב לשני חלקים.

• מסדרים תבנית עם נייר כסף, ומברישים עם מעט שמן.

• מסדרים את נתחי הסלמון (עור למטה) זה לצד זה, על התבנית, ובעזרת מברשת, מורחים את החלק העליון של הנתחים עם מחצית מהרוטב הבלסמי שהכנו.

• מפזרים על הדגים את הרוזמרין ומכניסים לתנור שחומם מראש למשך 14 דקות.

• מוציאים את הסלמון מהתנור ומורחים אותו בשכבה נוספת של הרוטב שנותר, ושמים מעל מעט מלח ופלפל שחור גרוס.

• מגישים חם עם אורז, ירקות מבושלים או סלט ירוק.

 בתיאבון.

דג סול על סלט ירוק
מרכיבים:
• 1 חבילת עלי תרד
• 1/2 כוס שמיר קצוץ
• מיץ מלימון שלם
• 5 שיני שום קצוצות
• 5 פרוסות דג סול
• שמן זית
• קורט פפריקה
• 1/4 כפית מלח
 • פלפל שחור

אופן ההכנה:
• מחממים שמן זית במחבת ומחממים בו את השום משך 2 דקות.

• מכניסים את התרד ל – 5 דקות ומוסיפים מיץ לימון, שמיר, מלח, פלפל שחור, ופפריקה מתוקה ( אפשר גם פפריקה חריפה לפי הטעם האישי) .

• מטגנים עוד 5 דקות 

• שמים את דג הסול על תבנית, מורחים במעט שמן זית ומפזרים משני הצדדים מלח, פלפל , ופפריקה מתוקה.

• מניחים בתנור שחומם מראש ל-250 מעלות כ – 15 דקות.

• מוציאים את הירקות הירוקים מהמחבת, מוסיפים להם שמיר הטרי, מסדרים על צלחת, ומוסיפים מעל את דג הסול.

בתיאבון.

סלט שומר וסלרי 
מרכיבים:
• 1 ראש שומר
• 3 גבעולים + עלי סלרי 
• מלח ופלפל גרוס עבה
• 1/3 כוס מיץ לימון סחוט
• 3 כפות שמן זית

אופן ההכנה:
• מקלפים את השומר ומנקים אותו.

• חותכים את השומר לפרוסות דקות.

 • מנקים את גבעולי הסלרי + העלים וחותכים אותם לרצועות דקות.

• שמים את השומר והסלרי בקערה ומוסיפים מיץ לימון, שמן זית, מלח ופלפל לפי הטעם ומערבבים היטב.

• מסדרים את הסלט בכלי הגשה ומקשטים עם עלי שמיר.

• ניתן להוסיף גם אגוזים קצוצים וחמוציות

בתיאבון

מרק ארטישוק ירושלמי
מרכיבים:
• בצל קטן קצוץ
• גבעול כרישה
• 4 שיני שום פרוסות
• 600 גרם ארטישוק ירושלמי קלוף וחתוך לפרוסות דקות
• 5 כוסות מים 
• 2 כפות מלאות עלי שמיר קצוצים דק
• כפית גדושה מלח,
• כף אבקת מרק
• פלפל שחור לפי הטעם

אופן ההכנה:
מחממים סיר עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל במשך כ-2 דקות.

מוסיפים את הכרישה והשום ומערבבים כ-2 דקות נוספות.

מוסיפים ארטישוק ו – 5 כוסות מים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה. מנמיכים לאש בינונית-נמוכה, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 40 דקות עד שמזלג ננעץ בקלות בארטישוק.

טוחנים את המרק למרקם חלק בעזרת מוט בלנדר ידני ומחזירים לאש. מוסיפים 2 כפות מלאות עלי שמיר קצוצים דק ומתבלים במלח, אבקת מרק ופלפל שחור מערבבים, טועמים ומשפרים תיבול לפי הטעם.

בתיאבון

סלט ברוקולי בשום ולימון
רכיבים:
• 500 גרם ברוקולי טרי מפורק לפרחים
• 4 שיני שום קצוצות דק
• 2 כפות שמן זית
• חצי לימון סחוט
• חצי כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור

אופן ההכנה:
מערבבים בקערית את חומרי הרוטב שמן זית, שום קצוץ, מיץ לימון, מלח ופלפל שחור מניחים את פרחי הברוקולי בתבנית על נייר אפיה, יוצקים מעל את הרוטב ומערבבים לתיבול אחיד.

מכסים את התבנית בנייר כסף, מכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות ואופים במשך 30 דקות 
מסירים את הכיסוי, ואופים 180 מעלות במשך 15 דקות נוספות.

בתיאבון

סלט קישואים וגמבה
• בצל קטן קצוץ
• פלפל אדום קטן גמבה קצוץ דק
• 2 קישואים בינוניים קלופים קצוצים
• 3 שיני שום קצוצות
• חצי כוס מים
• חצי כפית מלח,
• כפית פפריקה מתוקה
• קמצוץ פלפל שחור

אופן ההכנה:
מחממים מחבת רחבה עם 2 כפות שמן זית  ומטגנים את הבצל עד להזהבה, מוסיפים את הגמבה, הקישואים, השום והמלח, מוסיפים חצי כוס מים, מכסים את המחבת ומבשלים על אש בינונית במשך כ-20 דקות, עד שהתערובת מתרככת, מתבלים בפפריקה מתוקה ופלפל שחור, וממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב במשך כ-5 דקות.
טועמים ומשפרים תיבול לפי הטעם.

בתיאבון

24 עוגיות קוקוס טעימות ומושלמות לפסח!
(עוגייה 60 קלוריות)
• 2 חלבונים
• 1/4 כוס סוכר
• 1/8 כפית מלח
• 1/2 כפית תמצית וניל
• 1/2 1 כוסות קוקוס טחון
• 1/2 כוס פצפוצי שוקולד מריר

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-175 מעלות 
מרפדים 2 תבנית בנייר אפייה.
בקערה מקציפים את החלבונים הביצה עם המלח, ברגע כשמתחיל להיווצר קצף לבן מוסיפים בהדרגה את הסוכר והוניל.
ממשיכים להקציף עוד 5 דקות.

לתוך הקצף מקפלים את הקוקוס הטחון, וממשיכים לערבב עם לאיחוד מלא.

בעזרת 2 כפות יוצרים עוגיות בגודל חצי כדור פינג פונג ומניחים על נייר אפייה. 

מניחים את העוגיות במרחק 2-3 ס”מ אחת מהשנייה.

אופים את העוגיות במשך 10-15 דקות, עד שהשוליים של העוגייה מזהיבה.

נותנים לעוגיות להצטנן בטמפרטורת החדר.

בינתיים ממיסים את השוקולד במיקרו, כ- 30 שניות עד שהשוקלד נמס לגמרי.

טובלים את החלק התחתון של עוגיה בשוקולד ומניחים הפוך על מגש, עד שהשוקולד מתקשה.
ניתן לשמור את העוגיות בצנצנת אטומה עד 5 ימים.

בתיאבון 

אם גם לך נמאס מכל הדיאטות ??

 ומתקשה להתחיל לבד בתהליך הירידה במשקל.

גיליתי שישנה שיטה בדוקה שמאפשרת לך לרדת במשקל!

זאת לא דיאטה של ספירת קלוריות…

וזה לא דורש ממך שתאכלי כל היום חסה ומלפפונים ??

וזה לא דורש ממך לעשות פעילות גופנית?‍♀️⛹️‍♀️

מאות נשים הצליחו לרדת במשקל בשיטה הזאת

את רוצה לדעת מהי השיטה❓

 
את מוזמנת לשלוח וואטסאפ 
או להתקשר – 0537778788 

 
באהבה,
צליל אסולין
פריחת השלווה  

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *