1. חשוב לשתות הרבה מים לאורך כל היום כדי למנוע התייבשות בזמן הצום.
2. חשוב לאכול בבוקר, ארוחת בוקר מאוזנת ומלאה, הכוללת דגנים מלאים, חלבונים ושומן בריא. לדוגמה: לחם מחיטה מלאה, גבינות, ביצה, אבוקדו וכד’. אפשר גם דייסה משיבולת שועל עם פרי וחלב. לא כדאי לדלג על הארוחה ולהגיע מורעבים לארוחה המפסקת.
3. לפני הארוחה המפסקת, מומלץ לשלב בארוחת הצהריים ירקות כדי לתת לגוף את כל המינרלים, הויטמינים והחומרים שהגוף צריך.
מה כדאי לאכול בארוחה המפסקת?
בארוחה המפסקת עדיף לאכול ארוחה רגילה, או מעט גדולה מהרגיל, מומלץ לאכול מזונות עשירים בסיבים תזונתיים שגורמים לתחושת שובע, כמו אורז מלא, פסטה, פתיתים, בורגול וכוסמת אטריות, קוסקוס, לחם מקמח מלא, קטניות, בתוספת של חלבון עוף, בשר או דגים תוספת של כמות קטנה של שמן זית לארוחה תגביר את תהליך ריקון הקיבה ותיתן תחושת שובע לאורך זמן.
מאילו מאכלים כדאי להימנע ביום הצום?⚘
בערב יום כיפור מומלץ להימנע מאכילת חטיפים או מזונות מלוחים או חריפים יתר על המידה. לא מומלץ לשתות שתיה מתוקה – היא מרווה פחות ויכולה להגביר את תחושת הצמא.
גם בסעודה המפסקת ובכל הארוחות באותו היום מאכלים מתובלים במיוחד, וגם לא מאכלים מלוחים (דג מלוח, זיתים, גבינה צהובה, גבינה מלוחה, אוכל מעושן ואוכל מתועש). הם סופחים נוזלים ולכן גורמים לצימאון.
לא מומלץ לשתות קפה, תה וקולה סמוך לשעת הצום.
אלה הם משקאות המכילים חומרים שגורמים להשתנה מרובה ולכן לאיבוד נוזלים.
לאחר הצום⚘
1. מיד בסיום הצום כדאי להתחיל בשתייה איטית של מים קרים, של קפה או של תה כדי להמריץ בהדרגה את זרימת הדם. בכל מקרה חשוב להרבות בנוזלים.
2. מומלץ מאוד שלא לאכול ארוחה מלאה מיד לאחר הצום. ניתן להתחיל באכילת עוגייה או עוגה ולשתות משהו, ורק כעבור כשעתיים להתחיל לאכול ארוחה המכילה חלבונים בכמות מתונה כמו מוצרי חלב.
במהלך הצום יש להימנע מפעילות גופנית ומחשיפה לשמש.
חתימה טובה וצום קל ⚘
מפריחת השלווה – צמחי מרפא הרמב”ם.