חג שבועות ידוע כחג עם הרבה מאכלי חלב שלרוב הם עשויים מבצקים וגבינות שמנות עתירי קלוריות.
הכנתי לכם טיפים מעולים כדי שתוכלו לאכול בהנאה גדולה וגם לשמור על המשקל.
* מומלץ לבחור בגבינות 5% לכל המאפים והעוגות.
* ישנם גבינות עשירות בטעמם שניתן לשלב בפשטידות, כגון גבינות לבנות, בולגריות, צפתיות, מלוחות, יוגורט, ובכך לקבל פשטידה בריאה ודלת קלוריות.
* גבינה שמאוד מתאימה לאפייה היא הריקוטה, אפשר למצוא אותה ב 5% שומן, יחסית לגבינות אחרות יש בה מעט קלוריות וכולסטרול, והרבה סידן, והיא מתאימה למאפים מלוחים ומתוקים.
* בפשטידות אפשר לוותר על הבצקים מכיוון שבהם נמצאים רוב הקלוריות, בחתיכת פשטידה תחסכו 200 קלוריות לפחות.
* במקום הבצק הוסיפו לגבינות ביצים, וירקות שאתם אוהבים הם יחזקו את הפשטידה ויתנו לה יציבות.
* במתכון שיש שמנת החליפו ביוגורט, ובכך תחסכו הרבה שומן וקלוריות, בנוסף היתרון שביוגורט שהוא עשיר בחיידקי מעי ידידותיים ויתרום למערכת העיכול, בריאה יותר.
* רצוי לשלב את היוגורט כבסיס לרטבים לסלט, שילוב טעים ובריא של היוגורט עם עשבי תיבול מעניק טעם מיוחד וחוסך את כמויות השמן או המיונז שישנם בכל הרטבים הרגילים.
* בארוחת החג מומלץ להכין הרבה סלטים וירקות מבושלים, הם בריאים, עשירים בסיבים תזונתיים, משביעים ודלים מאוד בקלוריות.
* בתבשילים ובסלטים הוסיפו גבינה בולגרית או גבינה צפתית מגוררת עד 5%
* אפשר לשלב בסלטים את פירות העונה, השילוב יעניק מתיקות וטעם מיוחד ויתרום לכולם הרבה ויטמינים.
* רצוי להפחית בכמות הסוכר בכל מתכוני העוגות, העוגה תהיה טעימה גם אם תפחיתו חצי מכמות הסוכר שבמתכון, ואתם תרוויחו פחות 250 קלוריות לפרוסת עוגה שתכניסו לגוף.
* ואם העוגה שלכם ללא בצק רק עם גבינות אז הרווחתם בגדול!
* ביום החג במשך היום רצוי לאכול ארוחות קטנות ולנשנש ירקות ופירות, רצוי לאכול תפוח לפני ארוחת החג.
* בארוחת החג תאכלו מעט מכל מאכל, חתיכת פשטידה, 3 כפות מכל סלט, כך תרגישו שאכלתם מכל המטעמים, תרגישו שבעים וזה לא יפגע בגזרה שלכם.
פשטידה מהירה טעימה ודיאטטית
מצרכים:
– תבנית עגולה בקוטר 26 ס”מ
– 1 שקית ברוקולי קפוא
– 1 שקית פרחי כרובית קפוא
– 250 גרם גבינה צפתית 5% שומן, מגוררת
– 3 ביצים טרופות
– ¼ כפית פלפל לבן
– 5 כפות חלב 1% שומן
אופן ההכנה:
מרתיחים את הברוקולי והכרובית מספר דקות, מסירים מהאש ומצננים מעט.
בקערה נפרדת מערבבים את הגבינה הצפתית, הביצים, הפלפל הלבן והחלב, מוסיפים לכרובית ולברוקולי ובוחשים היטב.
מעבירים לתבנית משומנת קלות ואופים כ-40 דקות בחום בינוני.
בהצלחה
✅האם את סובלת ממשקל עודף ואת מתוסתכלת מזה❓
✅האם גם לך נמאס מכל הדיאטות ??
ולא בא לך לחשוב כל היום, מה מותר לאכול ומה אסור❓
✅האם את רוצה לרדת במשקל בלי תפריטים, בלי איסורים ובלי ספירת קלוריות❓
✅האם את רוצה להשתחרר מדחפים בלתי נשלטים והתמכרויות למתוק, מאפים וכו’❓
♥ מאות לקוחות שלי הורידו את הקילוגרמים המיותרים, ונפרדו לתמיד מכל הדיאטות
היום הן אוהבות את עצמן, וגורפות במחמאות
אשמח לעזור גם לך ♥️
את מוזמנת לשלוח וואטסאפ
או להתקשר 053-4248111