צליל אסולין מנכ"לית והבעלים של פריחת השלווה: טחורים הם בעיה נפוצה ודי מביכה יש להודות באמת המשפיעה על מיליוני אנשים בכל העולם. למרות שישנם גורמים רבים התורמים להתפתחות טחורים, התזונה משחקת תפקיד מרכזי במניעת טחורים ובהקלה על תסמיני המחלה. במאמר זה נסקור את המזונות המומלצים למניעת טחורים ונציע טיפים תזונתיים שיכולים לעזור לכם להתמודד טוב יותר עם המחלה.
9 סיבות להיווצרות טחורים
ברפואה המודרנית מצאו מספר סיבות להופעת טחורים:
- ישיבות ממושכות בשירותים – בזמן הישיבה על האסלה מופעל לחץ על כלי הדם באזור פי הטבעת. ככל שיושבים יותר זמן, כך נוצר יותר לחץ וכלי הדם הופכים גדולים יותר וכבדים יותר.
- עצירות ממושכת – ניסיון להוציא בדחיפה חזקה צואה תקועה, גורמת ללחץ בפי הטבעת ולהיווצרות טחורים.
- היריון – במהלך ההיריון, נפח הדם בגופה של האם גדל והרחם מפעיל לחץ על אזור פי הטבעת.
- גנטיקה – טחורים עוברים מדור לדור כבעיה גנטית, סביר להניח שאם אחד ההורים סבל מטחורים גם ילדיו יהיו בסיכוי גבוה לסבול מהם.
- זינקה – ככל שהגוף מתבגר ומזדקן כך השרירים נחלשים יותר וכלי הדם רגישים יותר להיווצרות טחורים.
- חוסר בפעילות גופנית – גורם לזרימת דם איטית יותר שלא תמיד מגיעה בקצב הנכון ובכמות הנכונה אל כל איברי הגוף. זרימת דם בעייתי באזור פי הטבעת עלולה לגרום לטחורים.
- משקל עודף – בדרך כלל מגביר את הלחץ על כלי הדם באזור פי הטבעת.
- ישיבה ממושכת – כאשר יושבים בעבודה או בלימודים במשך שעות ארוכות ולא מזיזים את הגוף, גם נוצר לחץ על פי הטבעת וגם זרימת הדם פחות טובה. שני גורמים אלה מאיצים את התפתחות הטחורים לכן מומלץ לעשות הפסקות ולצאת להליכה קצרה.
- תזונה לקויה – תזונה רוויה באוכל מעובד ודלה בסיבים תזונתיים עלולה לגרום לעצירות ולהגביר את הסיכון לטחורים.
נגד טחורים חיצוניים – איזה אוכל כדאי לאכול כדי להיפטר מטחורים?
כדי לעודד את הדם לזרום אל אזור פי הטבעת ולעודד יציאות בעלות מרקם עדין, מומלץ לאכול מזונות המכילים כמות גדולה של סיבים תזונתיים:
- פירות כמו מנגו או קיווי וירקות טריים כגון אבוקדו
- מוצרי חיטה מלאה כגון לחם חיטה מלאה או קרקרים מחיטה מלאה
- דגנים מלאים כמו כוסמת, אורז, בורגול ושיבולת שועל
- קטניות כמו סויה, אפונה יבשה, פול, עדשים, שעועית וחומוס
- פירות יבשים במיוחד תאנים, ענבים ומשמשים
גם שתייה מרובה חשובה מאוד על מנת למנוע ולהקל על טחורים. אגב, לא חייבים לשתות רק מים ( מומלץ לשתות 8 כוסות ביום ) אפשר גם לשתות תה צמחים ומרקים צלולים.
כדי לעזור לאוכל להתעכל טוב יותר ולהקל על מצב הטחורים מומלץ גם לאכול ארוחות קטנות במהלך היום ולהקפיד על לעיסה טובה ואכילה רגועה ( לא מהירה ).

מה אסור לאכול כשיש טחורים?
אחרי שהבנו איזה אוכל מונע ומשפר את מצב הטחורים, כדאי שנכיר גם את המאכלים שדווקא מחמירים את מצב הטחורים:
- מזונות מעובדים – מאכלים מעובדים כמו חטיפים, ממתקים ומזון מהיר הם בדרך כלל מזונות דלים בסיבים תזונתיים ומלאים במלח, סוכר ושומן. מזונות אלה מכילים כמומת קטנה מאוד של סיבים תזונתיים והם די קשים לעיכול. אכילה ממושכת של מזונות כאלה עלולה להוביל לעצירות והתפתחות לטחורים.
- מאכלים חריפים – מזונות חריפים עלולים לגרום לקשיים בעיכול ואי נעימות באזור פי הטבעת. דבר זה כמובן מוביל להחמרת הכאבים והחמרת הגרד במקרה של טחורים.
- מאכלים עשירים בשומן רווי – בשר שמן ומאפים עשירים בשומן עלולים להאט את פעילות המעיים ולהגביר את הסיכון לעצירות.
- קפה ואלכוהול – למרות שמדובר במשקאות, קפה ואלכוהול למעשה גורמים להתייבשות המקשה על התרוקנות.
- מזונות דלי סיבים – מאכלים אלה כוללים לחם לבן, פסטה רגילה, ואורז לבן.
טחורים טיפול מיידי – טיפול טבעי בטחורים
במשך השנים פותחו הרבה תרופות סבתא וטיפולים טבעיים שהקלו על האנשים שסובלים מטחורים:
- שטיפות מרובות במים פושרים – לפחות 3 פעמים ביום מומלץ לשבת באמבטיה עם מים פושרים. המים החמימים ירגיעו את הנפיחות ואת הגרד ויקלו משמעותית על תחושת הכאב. שימו לב! אמבטיות עם מים חמים מדי עלולות לגרום להחמרת הטחורים. לאחר האמבטיה מומלץ לייבש את אזור פי הטבעת בעזרת מייבש שיער הפולט אוויר קר אט בטפיחות עדינות עם מגבת רכה ועדינה.
- קירור פי הטבעת – השתמשו ברטיות קרח או במגבת קפואה והניחו אותן בעדינות על הטחורים. הקור העז יפחית את הנפיחות ויחליש את עוצמת הכאב. שימו לב! אין להניח את הקרח ישירות על הטחורים. מומלץ לחזור על הטיפול כ – 3 פעמים ביום למשך 20 דקות.
- שינויים בדרכי ההתרוקנות – הקפידו על זמן שהייה קצר ככל הניתן בשירותים. אם ההתרוקנות לא מתבצעת באופן טבעי, אל תמשיכו לשבת. קומו ונסו שוב בעוד כרבע שעה. השתמשו בנייר טואלט אך או מגבונים ונקו בעדינות את פי הטבעת.
- הרמת ברכיים – בעת ההתרוקנות מומלץ להניח את כפות הרגליים על שרפרף קטן. הרמת כפות הרגליים יוצרת זווית המאפשרת לפי הטבעת להיפתח יותר ולאפשר לצואה לצאת בצורה קלה יותר, ללא דחיפות או מאמץ.
- פעילות גופנית – הקפידו על פעילות גופנית מדי יום. היא מזרימה את הדם ומניעה את המעיים, כך שהעצירות נמנעת וההתרוקנות מתרחשת באופן טבעי. לסיכום, תזונה נכונה יכולה לשחק תפקיד משמעותי במניעת טחורים ובהקלה על הסימפטומים.
טיפול טבעי בטחורים עם מוצרי פריחת השלווה
בעזרת המוצרים הטבעיים לטיפול בטחורים חיצוניים "פריחת השלווה", משחה לפי הטבעת T וסבון אינטימי, תוכלו להקל על תסמיני המחלה ולהרגיש טוב יותר. שימוש קבוע במשחה ובסבון יפחיתו את הנפיחות, יפחיתו מהכאבים ומהגרד ואפילו יתרמו לשיקום רקמות התאים החולים.
שני המוצרים עשויים משילוב נפלא של צמחי מרפא הרמב"ם ושמנים אתריים והם מכילים 100% חומרים טבעיים שנרקחו ממיצוי של צמחים, זרעים, שורשים, עלים, גבעולים ופרחים.
היות שהמוצרים לא מכילים כימיקלים, לא מכילים חומרים משמרים ולא נוסו על בעלי חיים הם מתאימות גם לנשים בהיריון הסובלות מטחורים.
הזמינו עוד היום את מוצרי "פריחת השלווה" לטיפול בטחורים ובמהרה תרגישו טוב יותר.